Piščanec z limono

8. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščanec z limono (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Na poru in kumarah – čudovito aromatična kompozicija

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 očiščenega piščanca (približno 1, 2 kg)
  • 1 francosko štruco
  • 1 neškropljeno limono
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 250 g pora
  • 500 g kumar
  • 3 žlice repičnega olja
  • 1 žličko posušenega timijana
  • 250 ml perutninske juhe

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Piščanca razdelite na 8 kosov, jih oplaknite in obrišite. Limono zrežite na 16 rezin. Pod kožo piščanca zataknite po pol rezine limone in meso začinite. Zelenjavo oplaknite in očistite. Por zrežite na obročke. Kumare po dolgem prepolovite in jih zrežite za rezine. Kruh zrežite na debelejše rezine.

Zelenjavo začinite in ji primešajte 3 žlice olja in timijan. Namaščen model za narastke obložite s kruhom. Nanj položite meso in ga pecite približno 30 minut. Po 15 minutah peke prilijte juho. Meso nato vzemite iz modela, vanj pa stresite zelenjavo. Nato nanjo položite še meso in ga dušite še 15 do 20 minut, da se zelenjava in meso lepo podušita. Po koncu peke vse skupaj še enkrat začinite in jed postrezite s preostalimi rezinami limone.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 59 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk