Polna skleda belušev - recept za beluševe kvadratke

28. 4. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polna skleda belušev - recept za beluševe kvadratke (foto: Profimedia)
Profimedia

Naužijte se te nadvse okusne spomladanske rastline, ki ima veliko dobrih in zdravih lastnosti.

Predstavljamo vam okusen recept za zelenjavno juho z beluševimi kvadratki.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1,5 l vode
  • 120 g korenovk
  • ½ čebule
  • nekaj poprovih zrn
  • sol
  • sesekljan peteršilj

Za beluševe kvadratke:

  • 2 jajci
  • sol
  • 25 g masla
  • 60 g moke
  • 80–100 g kuhanih zelenih belušev
  • olje in moko za model

Priprava:

1 V lonec zlijte 1,5 litra vode, dodajte očiščene korenovke, pol čebule in poprova zrna. Vodo solite, jo zavrite in vse skupaj na nizki temperaturi pustite vreti približno 1 uro.

2 V tem času pripravite beluševe kvadratke. Ločite beljake od rumenjakov. Zmehčano maslo stepite s soljo, postopoma dodajte rumenjaka, stepen sneg beljakov in presejano moko. Nato primešajte koščke belušev. Testo porazdelite po naoljenem pekaču, potresenem z moko, in ga 6 do 8 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Ko se pečeno testo malce ohladi, ga stresite na delovno površino in narežite na kvadratke.

3 Juho precedite, zelenjavo zrežite na koščke ter jih skupaj z beluševimi kvadratki razporedite po krožnikih. Počasi prilijte vročo juho in jo potresite s peteršiljem.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ