Ramstek z bučnim nadevom

Ramstek z bučnim nadevom (foto: Profimedia) Profimedia
6. 1. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Poskusite, ne bo vam žal!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 žemljice
  • 6 žlic mleka
  • 800 g telečjega ramsteka
  • 200 g buče
  • 200 g prekajene svinjine
  • 1 rdečo papriko
  • 1 šop zelenega peteršilja
  • 1 vejico pehtrana
  • 3 žlice bučnih semen
  • 3 jajca
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žličko mlete kumine
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici moke

Priprava:

1 Žemlje zrežite na majhne kocke in jih namočite v mleku. Meso očistite, ga oplaknite in vanj zarežite globok žep.

2 Meso buče in svinjino zrežite na majhne kocke. Očistite papriko in jo zrežite na majhne koščke. Oplaknjen peteršilj in pehtran drobno sesekljajte.

3 Namočenim žemljam dodajte kocke buč, svinjine in papriko, zelišča, bučna semena in jajca. S pripravljenim nadevom napolnite žep in ga spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo, poprom in kumino ter ga položite v pekač. Dodajte maslo, prilijte malo vode in meso 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Med peko meso večkrat oblijte z nastajajočo omako in vodo.

4 Meso vzemite iz pečice. Omako zlijte v kozico, jo pokuhajte, dokler ne ostane samo maščoba, jo potresite z moko in jo malce podušite. Nato dodajte malo vode in pokuhajte omako. Meso zrežite na rezine in jih postrezite s pripravljeno omako.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri