RECEPT: Bučni ragu z ingverjem

9. 1. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Zanimiva kombinacija buče in ingverja

Za 4 osebe potrebujete:
  • 750 g krompirja 
  • 1 kg buče hokaido
  • 1 čebulo 
  • 1 šopek gladkega peteršilja
  • 3 žlice olja 
  • 250 ml zelenjavne juhe
  • sol, poper 
  • 3 cm ingverjevega gomolja 
  • 250 g ovčjega sira
Priprava:

1. Krompir olupite in ga dobro operite. Buče ne lupite, temveč ji samo odstranite semena. Oboje zrežite na približno 1,5 cm velike kocke. Olupljeno čebulo zrežite na večje kocke. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte.

2. V široki kozici segrejte olje ter na njem ob mešanju približno 5 minut dušite čebulo, bučo in krompir. Prilijte vročo juho, kozico pokrijte in zelenjavo na nizki temperaturi kuhajte 10 do 12 minut, da bo v sredini še lepo jedra.

3. Olupite ingver, ga drobno sesekljajte in ga skupaj s peteršiljem primešajte raguju. Bučni ragu krepko začinite s soljo in poprom. Ovčji sir zrežite na kocke in jih pogrejte v njem.

Čas priprave: 50 minut.
Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 33 g.