Recept: domač čokoladni puding (brez sladkorja!)

Recept: domač čokoladni puding (brez sladkorja!) (foto: Unsplash / Sarah Gualtieri) Unsplash / Sarah Gualtieri
12. 9. 2020

Ko vam zadiši čokoladen puding, si ga pripravite kar sami v bolj zdravi različici, a zato nič manj slastni!

Življenje si moramo včasih tudi malo posladkati in zakaj ne bi tega storili z domačimi sladicami v zdravih različicah, po katerih ne boste imeli slabe vesti, so pa še vedno zelo okusne? Tokrat bomo doma pripravili čokoladen puding. 

Pripravite naslednje sestavine: 

  • 2 skodelici mleka po izbiri (lahko tudi kokosovo mleko iz konzerve)
  • 1/2 skodelice mleka po izbiri + 3 žlice koruznega škroba
  • ščep soli
  • 1/4 skodelice nesladkanega kakava v prahu
  • 1/3 skodelice medu 
  • 2 ščepca vanilijevega ekstrakta
  • Po želji: zdrobljena temna čokolada

V kozici segrejte 2 skodelici mleka, ki mu dodate sol, kakav in med. 

Medtem zmešajte polovico skodelice mleka s koruznim škrobom in dodajte toplemu mleku. Segrevajte do vretja in nato še dve minuti neprestano mešajte. Zmanjšajte ogenj in pustite še eno minuto, nato odstavite kozico. 

Ko se puding malce shladi, vanj vmešajte vanilijo in po želji tudi koščke čokolade, ki se bodo raztopili ter dodali piko na i. 

Potem puding prestavite v hladilnik, da se zgosti. Pustite ga stati nekaj ur ali čez noč, nato postrezite.