RECEPT: Hiter golaž

RECEPT: Hiter golaž (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
24. 11. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Kislo zelje se sreča s papriko in filejem.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • 600 g svinjskega fileja
  • 1 žlico masla 
  • 1 žlico olja
  • po 1 žličko mlete ostre in sladke paprike
  • 250 ml juhe
  • 400 g kislega zelja
  • sol, poper
  • pol šopka drobnjaka
  • 100 g kisle smetane
Priprava:

1. Čebulo olupite in jo zrežite na tanke paličice. Očistite papriko in jo prav tako zrežite na tanke trakove. Meso oplaknite, ga otrite do suhega in zrežite na majhne kocke.

2. V večji kozici segrejte maslo in olje. Na maščobi v 2 porcijah popecite meso in ga nato vzemite iz kozice. Na maščobi nato popražite čebulo in papriko. Oprašite z obema vrstama paprik in vse skupaj malce popražite.

3. Prilijte juho. Dodajte še odcejeno zelje. Nato primešajte meso in ga začinite. Kozico pokrijte in sestavine na srednji temperaturi dušite 5 minut.

4. Drobnjak oplaknite, ga otrite do suhega in ga zrežite na rolice. Golaž začinite, ga postrezite v skodelicah in ga po potrebi potresite še s poprom. Okrasite s sesekljanim drobnjakom.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 270 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri