RECEPT: Jabolčni drobljenec

4. 1. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Jabolčni drobljenec (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Lepo hrustav z orehi.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 150 g moke
  • 100 g masla
  • 60 g trsnega sladkorja
  • 1 žličko cimeta
  • 1 rumenjak
  • 900 g jabolk
  • 2 žlici limonovega soka
  • 80 g orehovih jedrc
  • 50 g rozin
  • 1 vaniljev sladkor
Priprava:

1. Moko, 80 g masla, sladkor, cimet in rumenjak najprej zgnetite s priključkom za gnetenje ročnega mešalnika, nato pa testo med prsti pregnetite v ne premajhne mrvice. Za približno 20 minut jih postavite na hladno.

2. Med tem olupite jabolka, jih zrežite na četrtine in jim odstranite peščišče. Jabolčne četrtine po dolgem prepolovite in jih zrežite na koščke. Nakapajte jih z limonovim sokom. Orehe drobno sesekljajte.

3. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). V kozici stopite preostalo maslo. Dodajte orehe, kocke jabolk, rozine in vaniljev sladkor ter vse skupaj med mešanjem in na srednji temperaturi dušite 2 do 3 minute.

4. Jabolčno maso razporedite na štiri majhne ali en večji model za narastke. Po njej potresite mrvice. Drobljenec pecite približno 35 minut. Najbolje ga je postreči toplega. Zraven tekne vaniljev sladoled.

Čas priprave: 2 uri.
Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 86 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek