RECEPT: Proteinske palačinke z bučo

RECEPT: Proteinske palačinke z bučo (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2017

Če tudi vi radi jeste sezonsko sadje in zelenjavo, ste verjetno že preizkusili juho, krompir in pito z bučami. Tokrat jih bomo dali v palačinke. Poglejte, kako.

Ko se v trgovini sprehodite mimo sadja in zelenjave, ne morete spregledati slastnih buč, ki vabijo k nakupu. Če ste jih do sedaj uporabljali le pri pripravi kosila, je čas, da jih dodate tudi k sladicam.

Za okusne proteinske palačinke boste potrebovali:

- 2 jajci

- ¾ skodelice navadnega grškega jogurta

- 1 bučo

- 2 žlici javorjevega sirupa

- ½ čajne žlice vanilijevega ekstrakta

- ½ skodelice pšenične moke

- ¼ skodelice ovsa

- 1 čajno žlico pecilnega praška

- ščep soli

- ¼ žličke začimbe iz buč (po želji)

- sesekljane oreščke

1. V prvi posodi zmešajte jajca, jogurt, javorjev sirup, zmiksano bučo in vanilijev ekstrakt. Dajte na stran in vzemite drug del sestavin.

2. V drugo posodo dajte moko, oves, pecilni prašek, sol in začimbo buče. Vse skupaj dobro premešajte.

3. Združite mokre in suhe sestavine, da nastane gladka masa (brez zračnih mehurčkov).

4. Ponev premažite z maslom in to po potrebi storite tudi med peko. Za eno palačinko boste potrebovali približno tri minute. Ko bo ponev ogreta, morda celo manj.

palačinke

Pečene zlatorjave palačinke prelijte z javorjevim sirupom in potresite z oreščki. Postrezite še tople.

Če želite palačinke shraniti za pozneje, počakajte, da se ohladijo in jih spravite v hladilnik. Tam lahko počakajo največ tri dni. Najbolj pa boste svoje goste očarali s svežimi.

Pa dober tek!

Preberite tudi: 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri