Ribja nabodala z eksotično solato

Ribja nabodala z eksotično solato (foto: Profimedia) Profimedia
22. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusen in zdrav ribji obrok ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 šalotko
  • 10 g ingverja
  • 1 strok česna
  • 2 čilija
  • 6 žlic olivnega olja + olje za pokapanje
  • 1 limono
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 150 g lososovega fileta (brez kože)
  • 150 g mečarice (filet brez kože)
  • 100 g solate
  • 1 zrel mango
  • 1 zrel avokado
  • limonine ostružke

Priprava:

1 Olupite in sesekljajte šalotko, ingver in česen. Oplaknjena čilija zrežite na ozke obročke. Olju primešajte nastrgano limonino lupinico, limonov sok in javorjev sirup. Dodajte šalotko, ingver, česen in 1/2 čilijev.

2 Oplaknite ribje filete, jih otrite in zrežite na majhne koščke. Dajte jih v marinado in jih za 1 uro postavite v hladilnik. Nato jih vzemite iz marinade in jih izmenjaje nataknite na nabodala.

3 Nabodala z vseh strani popecite v teflonski ponvi. Solato oplaknite in jo otresite do suhega. Olupite mango in avokado ter ju zrežite na rezine. Primešajte solato, preostal čili in solato razporedite po krožnikih. Dodajte nabodala in vse skupaj nakapajte z olivnim oljem. Potresite z limonovimi ostružki in postrezite.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri