Rižev ali čokoladni puding? Mi imamo oba recepta!

Rižev ali čokoladni puding? Mi imamo oba recepta! (foto: profimedia) profimedia
5. 2. 2020

Za malico, zajtrk ali večerjo si pripravite puding. V zdravi različici seveda. 

Priprava obeh pudingov je čisto enostavna, zato si ju boste zagotovo radi postregli. Kateri vam je ljubši?

Čokoladni puding

Potrebujete naslednje sestavine: 
  • ¼ skodelice nesladkanega kakava
  • ¼ skodelice javorjevega sirupa ali medu
  • 1 čajno žlico vanilije (po želji)
  • ščep soli
  • 1 čajno žlico kave ali kapučina
  • 1 skodelico nesladkanega mandljevega mleka
  • ½ skodelice grškega jogurta
  • ½ skodelice chia semen
  • sveže sezonsko sadje za po vrhu
profimedia

V posodi zmešajte kakav, javorjev sirup, vanilijo, sol in kavo. Na začetku bo mešanica zelo suha, a se bo kasneje spremenila v kremo. Zalijte jo z mlekom, da dobite gosto mešanico. Potem dodajte še grški jogurt, da bo tekstura bolj rahla. 

Nazadnje stresite v mešanico chia semena in dobro premešajte. Prelijte v kozarec, dobro zaprite in postavite v hladilnik za nekaj ur. Tik preden postrežete puding, ga še enkrat premešajte. Po vrhu narežite sadje, lahko dodate tudi oreške in potresete s kakavom. 

V hladilniku hranite puding največ 3 dni. 

Rižev puding

Potrebujete naslednje sestavine: 
  • 1 skodelico riža
  • 4 skodelice mleka (katerega koli) - približno: po potrebi boste dodali ali porabili manj
  • 1 žlico javorjevega sirupa, medu ali drugega sladila
  • 1 čajno žlico vanilije (po želji)
  • sveže sadje, oreški, nesladkan kakav
profimedia

V posodo stresite riž in ga zalijte z mlekom, tako da je riž tik pod gladino. Kuhajte na zmernem ognju, redno mešajte in dodajajte mleko, ko ga riž vpije. Dodajte vanilijo, če jo boste uporabili. 

Da je puding pripravljen, boste vedeli, ko bo v skledi gosta mešanica in bo riž že kuhan. Takrat dodajte sladilo in dobro premešajte. 

Počakajte, da se ohladi, nato ga dajte v skodelice, potresite z nesladkanim kakavom in oreški ter razporedite koščke sadja po vrhu. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri