Sadni suši

11. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Sadni suši

Kupčki mlečnega riža, barviti in slastno okrašeni. Sijajno za ženski večer!

Za 4 osebe potrebujete

• 500 ml mleka

• 500 ml kokosovega mleka

• 75 g sladkorja v prahu

• 1 ščepec soli

• 150 g riža za suši (okroglozrnatega)

• 1 kos manga

• 1 kivi

• 1 majhno banano

• 1 majhno pomarančo

• 2 figi

• 4 jagode

• 1 žlico limoninega soka

• zdrobljen rožnati poper

Priprava

Zavrite mleko, kokosovo mleko, sol in sladkor, temperaturo kuhalne plošče nato zmanjšajte in v tekočino vsujte riž. Pustite, da pri nizki temperaturi lahno vre približno 35 minut. Med kuhanjem ga pogosto premešajte. Nato ga porazdelite po pekaču in ga pustite, da se ohladi.

V vmesnem času olupite mango, kivi in banano. Pomarančo olupite tako, da boste odstranili vso belo kožico in jo nato med ločevalno kožico zrežite na fileje. Vse sadeže zrežite na rezine oziroma krhlje, banane nakapajte z limoninim sokom, da ne bodo postale rjave.

Iz riža z mokrimi rokami oblikujte majhne podolgovate kupčke in jih obložite s sadjem. Sadni suši porazdelite po večji plošči, ga potresite z rožnatim poprom ter postrezite.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 77 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"