Slastne in enostvne jedi, ki jih pripravite iz trdo kuhanih jajc

Slastne in enostvne jedi, ki jih pripravite iz trdo kuhanih jajc (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2023

Kako uporabite trdo kuhana jajca v slastnih in zdravih jedeh?

Jajčni namaz

Trdo kuhana jajca olupite in jih v večji skledi zmečkajte z vilico. Nato jim vmešajte še sol, česen v prahu, malo na drobno nasekljane mlade čebule ter na koščke narezane kisle kumarice. Vse skupaj dobro premešajte in namaz postrezite na kosu svojega najljubšega kruha.

Špargljeva poslastica

Popečenim špargljem dodajte narezan češnjev paradižnik, nato pa po vrhu naribajte olupljeno trdo kuhano jajce. Odlična priloga ali zdrav spomladanski prigrizek!

Beljakovinska tortilja

Kaj pa, če bi jajca dodali kar v tortilijo? Slednjo najprej premažite s svojim najljubšim namazom, nato pa jo nadevajte z olupljenim in narezanim trdo kuhanim jajcem ter poljubno zelenjavo.

Obogatitev juhe

Ste vedeli, da jajce lahko uporabite tudi kot dodatek juhi? Trdo kuhano jajce preprosto olupite, ga narežite na četrtine in ga postrezite s svojo najljubšo kremno juho.

Solatna klasika

Praktično vsak solatni krožnik lahko obogatite s trdo kuhanim jajcem. Preprosto ga olupite, narežite na polovici ali na četrtine ter jih dodajte v solato po vašem okusu.

Avokado toast

Na popečen kruh namažite zmečkan osoljen avokado, nato pa po vrhu narežite olupljeno trdo kuhano jajce. Lahko ga tudi naribate in tako še dodatno popestrite svoj krožnik.

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor: