Slive v rdečem vinu

Slive v rdečem vinu (foto: Profimedia) Profimedia
2. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Vino in slive ... Zveni odlično!

Za 5 kozarcev po 500 ml potrebujete:

  • 1,5 kg sliv
  • 400 ml rdečega vina
  • 200 ml jabolčnega kisa
  • 750 g sladkorja
  • 1 paličico cimeta
  • 100 ml ruma

Priprava:

1 Operite slive, jih prepolovite in odstranite koščice. Vino in kis zlijte v kozico, dodajte sladkor in cimet ter vse skupaj zavrite. Dodajte slive, jih malce pokuhajte in nato počakajte, da se ohladijo. Nato primešajte rum.

2 Slive s sokom razporedite po čistih kozarcih, jih zaprite in postavite v lonec. Prilijte toliko vode, da bo segala skoraj do roba pokrovčka, in jih 10 minut kuhajte pri 180 stopinjah. Nato jih vzemite iz lonca, obrnite in počakajte, da se ohladijo.