Slivova pita

21. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Veliko sadja, veliko arome

Za 12 kosov potrebujete

Za dno

  • 150 g masla
  • 250 g moke
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 ščepec soli
  • 1–3 žlice mleka

Za oblogo

  • 3 žlice drobtin
  • 1,2 kg sliv
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 noževo konico mletih klinčkov
  • 3 žlice slivovke
  • 50 g mandljevih lističev
  • 75 g masla

Priprava

V skledo denite vse sestavine za dno pite in jih zgnetite v krhko testo. Nato z njim približno pol centimetra debelo obložite tortni model (premera 26 cm) in ga posujte z drobtinami. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Slive oplaknite, jih prepolovite in jim odstranite koščice ter jih v vrhovih nekoliko zarežite. Nato jih, kot bi polagali strešnike, s prepolovljeno stranjo navzgor položite na testo.

Zmešajte rjavi sladkor in mlete klinčke ter mešanico potresite po slivah. Nakapajte s slivovko. Po piti razporedite še mandljeve lističe in koščke masla ter jo pecite 30 do 35 minut. Po koncu peke jo vzemite iz pečice in počakajte, da se popolnoma ohladi.

Čas priprave: približno 80 minut.

Na kos: približno 350 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: pita slive

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri