25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Slivova pita

21. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Veliko sadja, veliko arome

Za 12 kosov potrebujete

Za dno

  • 150 g masla
  • 250 g moke
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 ščepec soli
  • 1–3 žlice mleka

Za oblogo

  • 3 žlice drobtin
  • 1,2 kg sliv
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 noževo konico mletih klinčkov
  • 3 žlice slivovke
  • 50 g mandljevih lističev
  • 75 g masla

Priprava

V skledo denite vse sestavine za dno pite in jih zgnetite v krhko testo. Nato z njim približno pol centimetra debelo obložite tortni model (premera 26 cm) in ga posujte z drobtinami. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Slive oplaknite, jih prepolovite in jim odstranite koščice ter jih v vrhovih nekoliko zarežite. Nato jih, kot bi polagali strešnike, s prepolovljeno stranjo navzgor položite na testo.

Zmešajte rjavi sladkor in mlete klinčke ter mešanico potresite po slivah. Nakapajte s slivovko. Po piti razporedite še mandljeve lističe in koščke masla ter jo pecite 30 do 35 minut. Po koncu peke jo vzemite iz pečice in počakajte, da se popolnoma ohladi.

Čas priprave: približno 80 minut.

Na kos: približno 350 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

Značke: pita slive

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri