Solata s popečenim avokadom

15. 4. 2015
Deli
Solata s popečenim avokadom (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Avokado pomaga hujšati, poskrbi za zdravje oči, ščiti pred stresom in izboljša počutje ...

Z naštevanjem bi lahko nadaljevali, a več o tem si preberite v prispevku 8 razlogov, zakaj je avokado kralj med sadeži.

Mi pa se lotimo priprave solate.

Sestavine za 4 porcije:
  • 1 čebula
  • 1/2 šopka sesekljanega peteršilja
  • 2 avokada 
  • 1 bučka
  • 1 paradižnik
  • sok 2 limet
  • 400 g tofuja
  • sol in poper 
  • 3–4 žlice moke
  • 4 žlice sončničnega olja 
  • groba morska sol
Priprava:

1. Čebulo olupite in narežite. Peteršilj operite, osušite in na grobo sesekljajte. Zmešajte s čebulo. Očistite bučko in paradižnik, odstranite semena. Narežite na tanke koščke.

2. Avokado prepolovite, odstranite koščico, ga olupite in narežite na rezine. Pokapajte z nekaj kapljicami limetinega soka.

3. Tofu narežite na približno 1,5 cm debele rezine, jih posolite in poprajte ter posujte z moko. V ponvi segrejte 2 žlici olja in tofu popecite z obeh strani. Položite ga na pekač in ga pustite v pečici na 80 stopinj, da ostane topel.

4. Na vročem olju popecite rezine avokada, ga razporedite po krožnikih, dodajte čebulo in tofu, pokapajte z limetinim sokom ter posolite z grobo soljo.

Nasveti:

  • Zraven se prileže popečen česnov kruh.
  • Solati dodajte vam najljubšo sezonsko zelenjavo in sadje.
  • Ljubiteljem morskih jedi priporočamo rakce.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek