Špinačni žepki z rikoto

Špinačni žepki z rikoto (foto: Profimedia) Profimedia
25. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje špinače!

Za 16 kosov potrebujete:

  • 600 g odtajane in odcejene zamrznjene špinače
  • 100 g slanine
  • 30 g masla
  • 100 g crme fraiche
  • sol, sveže mleti poper
  • 150 g rikote
  • 70 g nastrganega parmezana
  • 500 g listnatega testa
  • 1 stepeno jajce

Priprava:

1 Špinačne liste dajte v cedilo in jih oplaknite pod hladno vodo. Dobro jih odcedite. Slanino zrežite na drobne kocke. V kozici stopite maslo in na njem med mešanjem popražite slanino. Dodajte špinačo in jo podušite, da ovene. Dodajte crme fraiche in mešanico začinite s soljo in poprom. Vse skupaj naj lahno vre 1 minuto, nato pa počakajte, da se ohladi. Mlačni mešanici primešajte rikoto in parmezan.

2 Pečico segrejte na 180 stopinj. Razgrnite listnato testo in ga zrežite na 16 kvadratov. Na vsakega dajte žličko nadeva. Zapognite robove in jih dobro zatisnite. Žepke razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pred serviranjem naj se še malo ohladijo.