Svinjski medaljoni z medeno oblogo

12. 1. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Glavna jed, ki bo navdušila.

Za 4 osebe potrebujete

  • 800 g mokastega krompirja
  • sol, poper
  • 500 g zelenega stročjega fižola (zamrznjenega)
  • 8 svinjskih medaljonov (po 80 g)
  • 2 žlici olja
  • 2 rezini toasta
  • 1 žlico gorčice s figami
  • 4–5 žličk akacijevega medu
  • 50 g sesekljane prekajene slanine
  • 200 ml mleka
  • 2 žlici masla
  • nariban muškatni orešček

Priprava

Krompir olupite, zrežite na kocke in v osoljeni vodi kuhajte približno 20 minut. Fižol v osoljeni vodi kuhajte od 12 do 15 minut, ga na cedilu prelijte z mrzlo vodo in odcedite.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Meso oplaknite, osušite in na 1 žlici olja med obračanjem pecite od 1 do 2 minuti. Medaljone začinite in shranite na toplem.

Kruhu odstranite skorjo, ga opecite, zrežite na kocke in zmeljite v multipraktiku. Drobtine zmešajte z gorčico in od 3 do 4 žličkami medu. Medaljone položite na pekač, jih obložite s kruhovo maso in v pečici pecite od 7 do 9 minut.  Po potrebi jih pokrijte z aluminijasto folijo.

Fižol in slanino popražite na 1 žlici olja. Začinite s soljo, poprom in 1 žličko medu. Krompirju odlijte vodo. Dodajte mu vroče mleko, maslo in sol ter zmečkajte v pire. Medaljone postrezite s krompirjem in fižolom.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 48 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: medaljoni meso

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri