Svinjski medaljoni z medeno oblogo

12. 1. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Glavna jed, ki bo navdušila.

Za 4 osebe potrebujete

  • 800 g mokastega krompirja
  • sol, poper
  • 500 g zelenega stročjega fižola (zamrznjenega)
  • 8 svinjskih medaljonov (po 80 g)
  • 2 žlici olja
  • 2 rezini toasta
  • 1 žlico gorčice s figami
  • 4–5 žličk akacijevega medu
  • 50 g sesekljane prekajene slanine
  • 200 ml mleka
  • 2 žlici masla
  • nariban muškatni orešček

Priprava

Krompir olupite, zrežite na kocke in v osoljeni vodi kuhajte približno 20 minut. Fižol v osoljeni vodi kuhajte od 12 do 15 minut, ga na cedilu prelijte z mrzlo vodo in odcedite.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Meso oplaknite, osušite in na 1 žlici olja med obračanjem pecite od 1 do 2 minuti. Medaljone začinite in shranite na toplem.

Kruhu odstranite skorjo, ga opecite, zrežite na kocke in zmeljite v multipraktiku. Drobtine zmešajte z gorčico in od 3 do 4 žličkami medu. Medaljone položite na pekač, jih obložite s kruhovo maso in v pečici pecite od 7 do 9 minut.  Po potrebi jih pokrijte z aluminijasto folijo.

Fižol in slanino popražite na 1 žlici olja. Začinite s soljo, poprom in 1 žličko medu. Krompirju odlijte vodo. Dodajte mu vroče mleko, maslo in sol ter zmečkajte v pire. Medaljone postrezite s krompirjem in fižolom.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 48 g.

Značke: medaljoni meso