Ta živila odstranite iz omaric in shrambe

14. 5. 2021
Deli
2 / 9
Profimedia

JABOLKA

Pravkar utrgano jabolko bo sočno in hrustljavo. Na žalost se bosta okus in tekstura hitro spremenila, če ga pustimo na pultu ali v omarici.

● Jabolka so eno redkih sadežev, ki jih je bolje shraniti v hladilniku. Najboljša temperatura za shranjevanje jabolk je okoli 0 stopinj in pri 90 do 95 odstotkih vlage.

Seveda jih lahko preprosto postavimo v hladilnik, shranjane v plastični vrečki z luknjami ali pa jih pokrijemo z vlažno papirnato brisačko.

Pomembno: jabolk ne shranjujte skupaj z drugimi živili v predalu hladilnika, saj jabolka sproščajo etilen, ki pospešuje zorenje kateregakoli sadeža ali zelenjave v bližini.

Viri: www.berkeleywellness.com, nchfp.uga.edu, www.thekitchn.com, www.gardeners.com

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"