25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Tiramisu rulada z marelicami

Tiramisu rulada z marelicami (foto: Profimedia) Profimedia
29. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Dišeča in slastna sladica ...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 50 g mandljevih piškotov
  • 80 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 50 g koruznega škroba
  • 3 jajca
  • 80 g drobno mletega sladkorja

Za kremo:

  • 250 ml smetane
  • 10 g želatine v prahu
  • 250 g maskarponeja
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 20 ml mandljevega likerja
  • 100 g marelic

Za okrasitev:

  • 40 ml močne črne kave
  • 20 g kakava
  • mandljeve piškote

Priprava:

1 Piškote drobno zmeljite. Primešajte jim presejano moko, pecilni prašek in škrob. Jajca penasto stepite s sladkorjem in nato počasi vmešajte še mokasto mešanico. Prelijte v model, obložen s papirjem za peko, in testo 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 Pečeno testo prevrnite iz modla in počakajte, da se ohladi. Previdno odstranite papir za peko.

3 Zavrite polovico smetane in kozico odstavite. Dodajte želatino in mešajte toliko časa, da se stopi. Preostalo smetano čvrsto stepite. Zmešajte maskarpone, sladkor v prahu, vaniljev sladkor in mandljev liker. Nato dodajte stepeno smetano in stopljeno želatino.

4 Testo nakapajte z moko. Po njem premažite kremo in jo prekrijte s koščki marelic. Testo zvijte in rulado postavite v hladilnik, da se strdi. Potresite jo s kakavom, zrežite na rezine in okrasite s piškoti.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri