"Turška princesa": tako pripravite božansko sladico brez jajc in sladkorja

21. 8. 2024
Deli
"Turška princesa": tako pripravite božansko sladico brez jajc in sladkorja (foto: Profimedia)
Profimedia

Potrebujete le nekaj sestavin, za pripravo pa vam ni treba prižigati pečice.

Če iščete hitro poletno sladico, ki vas bo posladkala in hkrati osvežila, vam bo ta orientalski recept zagotovo všeč. "Turška princesa" je lahka sladica, ki jo lahko pripravite skozi vse leto, vendar je še posebej priljubljena v poletnih mesecih. Namesto zahtevnega testa ali biskvita pa za recept potrebujete... toast kruh!

Ne spreglejte:

Sestavine:

  • 1 paket toast kruha
  • 200 g praška za penasto kremo ("Šlag krema" v prahu)
  • 1 skodelica mleka
  • 1 skodelica mletih lešnikov
  • 1 pest mletih mandljev
  • 1 pest suhih marelic, nasekljanih
  • 1 pest rozin

Priprava:

1. V posodo stresite prašek za penasto kremo in mu postopoma dodajajte mleko, medtem ko vse skupaj nenehno mešate z električnim mešalnikom. Ko se krema zgosti, jo postavite v hladilnik za pol ure.

2. V kremo vmešajte mandlje, lešnike in rozine. Toast kruh narežite na koščke in ga prav tako vmešajte v kremo.

3. Mešanico stresite v pekač, ki ste ga predhodno obložili s prozorno folijo. Zmes enakomerno razporedite po pekaču in jo postavite v hladilnik, da se strdi, vsaj za tri ure.

4. Medtem, ko se sladica ohlaja, marelice za 15 minut namočite v vroči vodi, nato pa jih dobro odcedite in osušite s papirnatimi brisačkami.

5. Sladico vzemite iz hladilnika in jo okrasite z marelicami. Razrežite jo na manjše kose in postrezite.

Vir: glossy.espresso.co.rs

To je krvna skupina, ki jo imajo najdlje živeči ljudje, ugotavljajo znanstveniki. Ali ste med njimi?

Preverite še podkast z zobozdravnico: