Vrhunski chefi razkrivajo TRIK, kako doma pripravijo paradižnikovo solato 🍅 (namig, ki ste ga iskali)

Vrhunski chefi razkrivajo TRIK, kako doma pripravijo paradižnikovo solato 🍅 (namig, ki ste ga iskali) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 8. 2022

Kaj pravite na kombinacijo iz članka? Na to zagotovo niste pomislili, kajne?

V teh dneh imamo vsi tisti, ki ljubiteljsko obdelujemo vrtičke, polne roke dela s paradižniki. In če ste se tudi vi spraševali, kako lahko popestrite sicer običajno solato s paradižnikom, je tu nekaj nasvetov profesionalnih chefov, ki vam bodo dali misliti.

Vas zanima, kaj z njo naredi znani Jamie Oliver? Tole!

Kot razkrivajo ustvarjalci portala Odprta kuhinja, Jamie Oliver svojo solato iz paradižnika rad popestri z različnimi vrstami paradižnika. Njegova mešanica začimb je sicer precej standardna - začini jo le s soljo, mletim poprom in svežimi listi bazilike ter origana, doda ji še nasekljan česen. Okisa jo z balzamičnim kisom in oljčnim oljem, vse skupaj pa zaključi še s čili kosmiči. 

Kaj pa tale spodnja kombinacija?

Chefinja Nigella Lawson svoji paradižnikovi solati doda (pazite to) hren! Kot piše prej omenjen portal, sama za osnovo svoje solate izbere zrele paradižnike, začini pa jih s približno 1/4 skodelice hrena, dvema žlicama motnega jabolčnega kisa in tremi žlicami oljčnega olja. Polivki doda še sol, ščep sladkorja in petršilj.

Zanimivo, kajne?

Preberite še: Napitek za hujšanje, ki ga pijete vsako jutro, da izgubite maščobo po 50. letu

Vir: Odprta kuhinja
Fotografije: Profimedia
Preberite več na Cosmopolitan.si