Piškoti z ovsenimi kosmiči za zajtrk ali malico

Piškoti z ovsenimi kosmiči za zajtrk ali malico (foto: profimedia) profimedia
25. 8. 2018

Če ste tudi vi ljubitelji ovsenih kosmičev, hitro preverite tale recept za piškote.

Zakaj bi ovsene kosmiče jedli le z jogurtom, mlekom in sadjem, če jih lahko dodamo kar v piškote? Zagotovo bodo všeč tudi prijateljem in drugim, ki bodo preizkusili vaš nov prigrizek.

Potrebujete:
  • 1 ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice masla
  • ½ skodelice medu (ali drugega sladila)
  • 1 čajno žlico vanilijevega sladkorja
  • 1 jajce
  • ¾ skodelice moke
  • 1 čajna žlica cimeta
  • ščep soli
  • ščep sode bikarbone
  • ⅔ skodelice rozin (ali koščkov temne čokolade)

Preden začnete s pripravo, ogrejte pečico na 190 stopinj.

V srednje veliki posodi zmešajte vse suhe sestavine, razen vanilijevega sladkorja, ovsenih kosmičev in rozin oziroma koščkov temne čokolade. V drugi posodi zmešajte maslo (ki naj bo zmehčano na sobno temperaturo) in dodajte med. Dodajte še jajce in vanilijev sladkor ter dobro premešajte.

Suhe sestavine dodajte mokrim in mešajte z žlico, dokler ne vmešate cele moke. Nazadnje dodajte ovsene kosmiče in rozine ter premešajte z žlico.

Z žlico oblikujte okrogle kupčke, ki jih položite na pladenj, obložen s peki papirjem. Med kupčki pustite nekaj centimetrov prostora, da se piškoti lahko razlezejo.

Pecite 9 do 10 minut, da piškoti postanejo zlatorjave barve. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Postrezite še tople, ostale piškote pa spravite v dobro zaprto posodo in hranite v temnem prostoru največ 3 dni.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri