Recepti: Tri slastne večerje

8. 1. 2014

Tri slastne večerje za aktivne.

Azijska cvetačna juha

Za 1 porcijo: 

  • ¼ čebule
  • 2 žlički olja,
  • 1 žličko karija
  • 80 g cvetače,
  • 250 ml zelenjavne juhe,
  • 100 ml kokosovega mleka 
  • 2 žlici sredstva za zgoščevanje
  • 1 kozico, sol, poper,
  • 1 žlico praženih arašidovih semen

Priprava:

1. Čebulo zrežite na kocke in jih podušite na 1 žlički olja. Dodajte kari in jo zarumenite. Nato primešajte še brstiče cvetače, juho in kokosovo mleko. Vse skupaj kuhajte približno 10 minut in nato pretlačite s paličnim mešalnikom.

2. Juho zavrite, primešajte sredstvo za zgoščevanje in vse skupaj kuhajte še 1 minuto.

3. Kozico med obračanjem približno 2 minuti pecite na 1 žlički olja in jo denite v juho. Začinite jo s soljo in poprom, prelijte v krožnik in potresite z arašidi.

Na porcijo: približno 216 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Omleta z mletim mesom in zelenjavo

Za 1 porcijo:

  • 1 jajce
  • 50 ml mleka,
  • 25 g moke (pripravite lahko tudi pirine)
  • sol, poper
  • 1 ščepec muškatnega oreška
  • pol čebule
  • pol stebla belušne zelene
  • pol rdeče paprike,
  • 50 g češnjevih paradižnikov
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 40 g mlete govedine
  • 1 žličko provansalskih zelišč
  • 1 žličko sesekljanega peteršilja

Priprava:

1. Zmešajte jajce, mleko in moko in mešanico začinite. Čebulo in zeleno zrežite na kocke, papriko na trakove, paradižnike prepolovite.

2. V ponvi segrejte 1 žličko olja in na njem drobljivo popecite meso. Dodajte zelenjavo in jo podušite. Prilijte malce vode in vse skupaj kuhajte približno 10 minut. Začinite s soljo, poprom in zelišči.

3. Testo premešajte, v drugi ponvi segrejte pol žličke olja, nanj vlijte testo in ga razporedite po dnu ponve. Eno stran omlete zlato rjavo zapecite, jo obrnite in popecite še z druge strani.

4. Po polovici omlete porazdelite mešanico mesa in zelenjave in jo prepognite.

Na porcijo: približno 380 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Čilijev tatarec na kruhu

Za 1 porcijo:

  • 80 g tatarca
  • mlet čili
  • sol
  • 1 rezino polnozrnatega kruha ali žemljice
  • 1 žličko polmastne margarine

Priprava:

Tatarca začinite z večjo količino čilija in soli. Rezino kruha ali žemljico namažite z margarino in po njej razporedite tatarc. Po želji okrasite še s čebulnimi obročki.

Na porcijo: približno 200 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 15 g.

Pekoči 'pomagači'

Čili: Kapsaicin pospeši izločanje potu in presnovo.

Cimet: MHCP ('diabetin') izboljša delovanje inzulina v celicah in pomaga pri hujšanju.

Kumina: Mala zrna pospešijo izločanje želodčnega soka in tako izboljšajo prebavo.

Ingver: Ostra korenina odplavlja vodo in tudi strupe iz telesa.

Poper: Piperin kroti apetit.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri