Zato bi morali paradižnikovi omaki vedno dodati cimet

3. 11. 2021

Nekateri prisegajo na cimet – za pripravo sladkih jedi. Cimet v paradižnikovi omaki? V nadaljevanju vam povemo, kaj se skriva za to nenavadno kombinacijo.

Slika 1/3

Testenine s paradižnikovo omako – jed, ki jo mnogi poznamo in imamo radi že od otroštva. Radi jo imamo tudi zato, ker je tako preprosta in hitro pripravljena.

Ko se najbolj mudi na hitro popražimo malo čebule in česna, nato v posodo stresemo pasiran paradižnik, solimo in popramo po okusu, dodamo baziliko in še kakšno nam ljubo zelišče, tisti, ki imamo radi pekoče, tudi malce čilija in omaka je pripravljena. Medtem ko se v drugi posodi že kuhajo testenine.

Je tudi vaš recept podoben?

Obstaja še ena začimba, na katero pozabljamo in je verjetno ne bi pričakovali: CIMET.

● Kliknite NAPREJ in preverite, zakaj je paradižnikovi omaki dobro dodati malo cimeta ...

Pexels