Zato bi morali paradižnikovi omaki vedno dodati cimet

19. 1. 2022
Deli
3 / 3
Profimedia

Zaradi visoke vsebnosti glutamata (glutaminske kisline), ene v naravi najbolj prisotnih aminokislin, je paradižnik naraven ojačevalec okusa. In sadež še posebej dobro absorbira »tople« začimbe.

Cimet ublaži kislost paradižnika oziroma paradižnikove omake in lahko okrepi aromo. Veže tudi rahlo grenke in zemeljske okuse in da jedi rahlo dimljeno noto. Najbolje pa se v omaki poda skupaj z začimbami, kot je piment, muškatni orešček in zelišči, kot je rožmarin.

Ta kombinacija je fantastična tudi z nečim kislim, kot je denimo jogurt. Poskusite: če boste denimo pripravili torteline s paradižnikovo omako, dajte po vrhu še žlico ali dve navadnega jogurta.

Tako, zdaj vemo. Cimet ni primeren le za božične sladice ali orientalske jedi, obogati lahko tudi nam ljube testenine s paradižnikovo omako. Preizkusite že naslednjič, ko boste pripravljali omako.

POZOR! Tudi to morate preveriti! ● ZATO vode, v kateri so se kuhale testenine, ne bi smeli zlivati v odtok! Kliknite na https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/zato-vode-v-kateri-so-se-kuhale-testenine-ne-bi-smeli-izlivati-v-odtok/