Recept: Mediteranska krompirjeva solata z olivami

3. 10. 2014
Deli
Recept: Mediteranska krompirjeva solata z olivami (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Odlična jesenska solata z veliko vitamini.

Za 4 osebe potrebujete:

• 500 g krompirja, ki se ne razkuha
• sol
• 150 ml juhe
• 6 žlic belega vinskega kisa
• poper
• 4 paradižnike
• 2 rdeči papriki
• 1 šopek mlade čebule
• 200 g ovčjega sira
• 150 g črnih oliv (brez koščic)
• 4 žlice oljčnega olja
• nekaj vejic peteršilja in bazilike

Priprava:

1 Krompir operite in ga približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Po kuhanju vodo odlijte, počakajte, da para izpari, in nato krompir olupite in ga zrežite na rezine. Stresite jih v večjo skledo. Segrejte juho, jo prelijte po krompirju in primešajte še kis. Začinite s soljo in poprom.

2 Očistite zelenjavo. Paradižnike poparite z vrelo vodo, jih olupite in jim odstranite semena ter plodove nato zrežite na drobne kocke. Papriko in mlado čebulo zrežite na krhlje oziroma obročke. Sir zrežite na kocke, olive pa na rezine. Vse skupaj z oljem primešajte h krompirju, solato začinite in jo pustite stati približno 1 uro. Oplaknite zelišča, jih otresite do suhega in jih sesekljajte. Primešajte jih krompirjevi solati, zraven pa lahko ponudite ribja nabodalca.

Čas priprave: približno 50 minut + mirovanje 1 ura.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Priporočamo:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"