Jagodna skuta z ovsenimi kosmiči

16. 5. 2007
Deli
Skuta z jagodami in ovsenimi kosmiči.

Sestavine za 1 osebo: 2 žlici ovsenih kosmičev, 50 g jagod, 60 ml sirotke, 1 žlička medu, 30 g sladkorja 125 g, skute, melisa.

PRIPRAVA:

1. Ovsene kosmiče brez maščobe na srednjem ognju prepražimo. Jagode razpolovimo. Polovico jih zmešamo s sirotko, medom in sladkorjem ter jih zmečkamo.

2. Jagodni pire nato gladko zmešamo s skuto. Polovice jagod stresemo na dno skodele, prelijemo s skuto in okrasimo z ovsenimi kosmiči in lističi melise.

Čas priprave: 25 minut

375 kcal ; maščobe: 5 g; B: 25 g; OH: 7 g

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"