Presenetite svoje bližnje z osvežilno kokosovo juho. Hitro pripravljeno in okusno. Svežo zeleno barvo ji daje avokado.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 paradižnika
- ½ kumare
- 2 zrela avokada
- 1 strok česna
- 500 ml juhe
- 200 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
- sok 2 limon
- sol, poper
- 4 velike kuhane kozice
- 2 žlici olja
Priprava:
Paradižnika križno zarežite, na hitro poparite in olupite. Zrežite ju na četrtine, odstranite semenje in na drobno sesekljajte. Kumaro olupite, po dolgem prepolovite, odstranite semenje in jo prav tako na drobno sesekljajte. Avokada prepolovite, odstranite koščici, ju olupite in meso sesekljajte.
Avokado, česen, juho, kokosovo mleko in limonin sok dobro zmeljite. Juho po okusu solite in poprajte. Kozice oplaknite, osušite in jih po dolgem nataknite na lesena nabodala. Začinite jih s soljo in poprom ter jih na vročem olju pecite 4 minute.
Juho nalijte v skodelice, jo posujte s sesekljano zelenjavo in postrezite z nabodali. Po želji jo posujte z grobo zmletim poprom in okrasite s peteršiljem.
Čas priprave: približno 15 minut
Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 8 g