Korenčkova juha s koriandrom

Korenčkova juha s koriandrom (foto: Arhiv Burdy) Arhiv Burdy
20. 3. 2012

Juho lahko izboljšate s kančkom smetane. Če boste juho postregli samo odraslim, ji lahko dodate žličko sesekljanega in popraženega čilija.

Sestavine za 4 osebe:
  • 1 čebula,
  • 2 žlici sončničnega olja,
  • 1 žlička zmletih koriandrovih semen,
  • 1 srednje velik krompir,
  • 400 g korenja,
  • sok in naribana lupin polovice eko pomaranče,
  • 1l zelenjavne juhe
Priprava:

Krompir in korenje olupite in zrežite na koščke. Čebulo olupite in sesekljajte.

V loncu segrejte 2 žlici olja in na njem popražite čebulo. Dodajte žličko zmletega koriandra, krompir in korenje ter pražite nekaj minut.

Prilijte pomarančni sok in juho ter pri zmerni temperaturi kuhajte 15–20 minut. Juhi dodajte 1 žličko naribane pomarančne lupine in jo zmešajte s paličnim mešalnikom. Juho po okusu solite.

Postrezite jo z bageto in po želji okrasite s koriandrovim zelenjem.

Priprava: približno 35 minut.
Na osebo približno 120 kcal. B: 3 g , M: 4 g, OH: 19 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri