Recept: Limonino pecivo s kakijevo kremo

Recept: Limonino pecivo s kakijevo kremo (foto: Jasmina Hrastovec) Jasmina Hrastovec
21. 11. 2017

Kaki je trenutno glavni sezonski sadež. Iz njega lahko naredite tudi okusno vegansko pecivo. 

Za mali pekač premera 15 cm (vendar je tako biskvit kar visok) potrebujemo: 
  • 150 g pirine moke
  • 1 dcl sojinega jogurta ali vode
  • 0,5 dcl olja
  • vinski kamen ali pecilni prašek
  • vaniljev sladkor
  • majhen ščep soli
  • sok 2 limon
  • *lupinica ene limone (*bodimo pozorni pri izbiri limon, da so res ekološke. V primeru, da pečemo biskvit iz neekoloških limon, lupinice ne uporabimo)
  • 50g sladkorja – trsni ali bolje kokosov sladkor

Najprej v posodi z mešalnikom dodobra zmešamo tekoče sestavine in jim počasi dodajamo suhe sestavine. 

Če je masa preredka dodamo še malce moke, v primeru, da je pregosta dodamo še malo vode. Dobiti morate maso, ki je malce gostejša, kot za praženec. Torej maso za biskvit.
Pekač premažemo s kokosovim oljem in vanj prelijemo maso.
 
Pečemo na 180°C nekje 45 minut oz. toliko časa, da je pečeno.
 
Biskvit popolnoma ohladimo.
 
Kaki zmikasmo, ga zavremo in dodamo pektin ali pa agar-agar po navodilih. Dodamo malo sladkorja.
 
Prelijemo čez biskvit, ki smo ga pustili v tortnem obroču, da se masa lahko počasi ohladi in ostane oblikovana.
 
Postavimo v hladilnik čez noč.
 
Ko je kolač trden, ga premažemo s kokosovo smetano in okrasimo z rezinami kakija. 

Recept: Jasmina Hrastovec