Solata po francosko

30. 5. 2012
Deli
Solata po francosko (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Hrustljavi grižljaji z artičokami, papriko, čebulo in gorčičnim prelivom.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kodrasto endivijo
  • 1 manjši radič
  • 80 g motovilca
  • 150 g rdeče paprike
  • 12 srčkov artičok (iz pločevinke)
  • 1 rdečo čebulo
  • 2 stebli belušne zelene
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlico zrnate gorčice
  • 1 žličko tekočega medu
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol, poper
Priprava:

Pripravite solato, motovilec in radič ter liste natrgajte na koščke. Papriko operite, očistite in zrežite na koščke. Artičoke odcedite in po potrebi prerežite na pol. Čebulo olupite in zrežite na tanke rezine.

Pripravite zeleno in jo zrežite na koščke. Vse pripravljene sestavine zmešajte in razdelite po krožnikih.

Zmešajte kis, gorčico, med in olje. Preliv solite in poprajte. Solato pokapljajte s prelivom in takoj postrezite. Zraven se prileže črni ali polnozrnati kruh.

Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 180 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek