Spomladanska solata s koprivami

14. 4. 2015

Koprive rastejo povsod: v vrtovih, ob ograjah ... izkoristite zdravilne učinkovine. 

Koprive dajejo železo za dobro kri in pospešujejo prebavo. Pripravljamo jih same, mešano s špinačo ali drugo listnato zelenjavo. Najbolj okusni so mladi, za širino dlani visoki poganjki.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 šopka rukole
  • 1 hruško
  • 200 g jagod
  • šopek korenja
  • šopek mladih listov koprive (blanširamo)
  • 2 žlici sončničnih semen
  • 1 žlico masla
Za polivko:
  • 200 g kisle smetane (oz. po okusu)
  • sok 1 limete
  • pol žličke soli
  • pol žličke sladkorja
Priprava:

1. Rukolo oplaknite pod hladno vodo in jo pustite nekaj časa stati v njej. Tako bo še bolj hrustljava. Nato jo odcedite in jo porazdelite po krožnikih. Koprive blanširamo, odcedimo in potresemo po rukoli.

2. Oprane in na rezine zrezane jagode porazdelite po rukoli in dodajte še rezine očiščenih hrušk ter po dolgem narezano očiščeno korenje.

3. Sončnična semena popražite na topem maslu in jih potresite po solati. Zmešajte kislo smetano, sol, sladkor in limetin sok in polivko postrezite k solati.

Priporočamo: Moč zelenolistne zelenjave

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri