10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zeljni zvitki z arašidovo omako

28. 12. 2012 Vir: liza.aktivni.si

Sarma malo drugače.

Za 4 osebe potrebujete

  • 700 g zelja (belega, koničastega ali ohrovta)
  • sol
  • 3 mlade čebule
  • 50 g praženih soljenih arašidov
  • 1 jajce
  • 2 jušni kocki
  • 500 g mletega mesa
  • poper
  • 3 žlice olja
  • 125 ml mleka
  • 1 zavitek praška za krompirjev pire (za 500 ml)
  • 3 žlice škroba
  • 50 g arašidovega masla

Priprava

Pripravite 8 listov zelja in jih v vreli osoljeni vodi blanširajte 2 minuti. Čebulo zrežite na kolute, arašide sesekljajte in oboje zmešajte z jajcem in 1 zdrobljeno jušno kocko.

Dodajte mleto meso in poper ter dobro pregnetite. Nadev oblikujte v 8 kratkih klobasic. Položite jih na zeljne liste, zvijte in povežite. Zvitke popecite na 2 žlicah olja.

Prilijte 500 ml vode, dodajte jušno kocko in dušite 20 minut. Preostalo zelje zrežite na trakove. Popražite ga na olju, začinite in dušite 8 minut. Zavrite 375 ml vode in ½ žličke soli. Posodo odstavite in prilijte mleko. Vmešajte pire, dodajte zelje in začinite.

Sok od peke zvitkov povrite, zgostite s škrobom in prevrite. Omaki primešajte arašidovo maslo in ga raztopite. Zvitke postrezite z omako in pirejem.

Čas priprave: približno 1 ura 20 minut

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri