5 idej za zimski sprehod z belimi angelčki

5 idej za zimski sprehod z belimi angelčki (foto: Shutterstock) Shutterstock
3. 12. 2018 Promocijsko sporočilo

Nekateri jih že komaj čakate, spet drugi se jih nič kaj ne veselite. Govorimo o nežnih belih snežinkah, ki jih nekateri imenujejo padajoči angelčki. Počasi padajoči beli kristalčki, ki pobelijo našo pokrajino, na marsikoga delujejo pomirjujoče.

Zakaj ne bi letos za spremembo snežinke izkoristili za druženje s svojimi prijatelji, družino, zabavo z vašimi malčki? Sprehodite se z najdražjimi in si vzemite čas za miren sprehod ter pogovor s tistimi, za katere vam je mar.

Snežinke nas s svojo nežnostjo potihem učijo, da potrebujemo nežnost. Še posebej decembra, ko vsi povsod drvimo. Med prazniki komaj najdemo čas za pristne in prijetne nežne trenutke. Beli angelčki nam bodo pomagali umiriti tempo, globoko vdihniti, da bomo lažje sledili pogovoru in prisluhnili tistim, ki bi radi, da jih slišite. Ko snežinke tiho padajo na tla, naj bi na nas delovale še bolj pomirjujoče kot kapljice dežja. Naj bi simbolizirale nastanek dežnih kapljic.

Izkoristite trenutke in jih odpeljite na izlet tja, kjer še niste bili. Ali pa vsaj ne v času, ko sneg pobeli okolico. Zbrali smo nekaj idej, kjer boste lahko globoko vdihnili, se sprehodili, pogovorili in uživali v družbi belih angelčkov.

1 Pravi raj na zemlji - Zelenci

Jezerce Zelenci, kjer izvira Sava Dolinka, s svojo zeleno barvo privlači sprehodnike, še posebej, ko okolico pozimi pobeli snežna odeja. Zelenci ležijo takoj za vasjo Podkoren, do njih pa se lahko na sprehod odpravite iz Rateč ali Kranjske Gore.

2 Najstarejše slovenske mesto - Ptuj

Ptuj, čeprav malo mesto, je prava izbira za zimsko pohajkovanje. Od vzpona na grad, ki kraljuje nad mestom, pa do raziskovanja mestnih ulic, vedno boste našli kak zanimiv kos zgodovine. Če pa imate več časa in moči, se sprehodite skozi mestni park in naprej proti Ranci, kjer se lahko okrepčate s kavo na pomolu, se razgledate po Ptujskem jezeru in se sprehodite okoli njega.

3 Za devetimi gorami - planina Uskovnica

Planina Uskovnica je pravi mali raj v vseh letnih časih, pozimi, ko je prekrita s snegom, pa so njeni grbinasti travniki še posebej zanimivi. Iz Srednje vasi je hoje na Uskovnico slabi dve uri, kar je že konkreten sprehod, še posebej, ker se je treba še vrniti na izhodišče. A neverjetna okolica odtehta vse napore.

4 Ujeti med slikovitimi vršaci - Rabeljsko jezero

Rabeljsko jezero (oz. Lago del Predil) je jezero v italijanski občini Trbiž v Julijskih Alpah, v neposredni bližini prelaza Predel, ki predstavlja državni mejni prehod med Italijo in Slovenijo. Od mejnega prehoda Rateče do Rabeljeska jezera vas loči 20 kilometrov in slabih 25 minut vožnje. Ob Rabeljskem jezeru je speljana sprehajalna pot, na kateri boste lahko občudovali zasnežene vršace na eni in mirno jezero na drugi strani.

5 Visoko nad Bledom - Pokljuka

Na Pokljuki se lahko hitro izgubite med visokimi in ravnimi smrekami, zalitimi s snegom. Na Pokljuki namreč narava s snegom ne skopari, zato se dobro obujte in oblecite. Če pa se vam čevlji preveč ugrezajo v sneg, pa se lahko po tej ravni planoti sprehodite s tekaškimi smučmi na nogah.

Če vam poleti obisk Obale ne prija tako močno zaradi gneče in vročine, pa vam vsekakor priporočamo, da se letos tja odpravite pozimi in spoznate obalo še z zimske perspektive. Ko je na celini napovedana megla, vas bo na Obali pogosto pričakalo sonce in takrat si privoščite pohajkovanje po naših največjih solinah, kjer boste zagotovo vdihnili najbolj blagodejen, pomirjujoč zrak za vaše telo.

Spremljajte rubriko Pristni prazniki in osvojite lepe nagrade

Bi radi vročo čokolado pripravili za prijatelja in mu tako za praznike podarili del sebe? Sodelujte v NAGRADNI IGRI in si vsak teden dovolite, da osvojite darilni bon Ljubljanskih mlekarn. KAKO?

Navodila najdete na tej povezavi, sledite pa nam tudi na facebooku Mu Cuisine, kjer bomo vsak teden objavili recept kulinarične blogerke Urše Horvat. Vsak od receptov bo namenjen enemu od vaših najbližjih: staršem, fantu, prijateljicam, starim staršem, sosedom, morda skriti simpatiji. Pa dober tek in pristne praznike vam želimo!