5 lastnosti, ki nakazujejo, da ste 'stara duša'

5 lastnosti, ki nakazujejo, da ste 'stara duša' (foto: Profimedia) Profimedia
12. 2. 2023

Definicij, ki opisujejo izraz "stara duša," je mnogo. Med njimi se izraz pogosto uporablja za nekoga, ki je moder in zrel ne glede na svojo starost, prav tako pa se od drugih razlikuje zaradi svojega svojevrstnega pogleda na ljudi in svet okrog sebe, ter drugačnega načina življenja.

Žal se stare duše včasih počutijo nerazumljene in kot, da zaradi svoje drugačnosti ne spadajo na ta planet. Toda ta unikatnost, ima v resnici tudi veliko pozitivnih plati.

Se prepoznate med lastnostmi, ki jih imajo "stare duše?"

Že v otroštvu ste bili drugačni

Že v otroštvu ste se lahko razlikovali od drugih otrok ter imeli drugačne interese. Morda je bilo težko prijateljevati z otroki vaše starosti in so vas vrstniki celo imeli za nerodne in vzvišene, ter so se vam posmehovali. Že kot otrok ste lahko doživeli težje situacije, zaradi katerih ste morali hitreje postati odrasli, kar vas je na nek način tudi zaznamovalo, da ste zrelejši.

Cenite globino pogovorov in poznanstev

Namesto da bi imeli veliko znancev, se osredotočate na majhno skupino ljudi, ki vas zanimajo in so vam najpomembnejši. Z njimi želite zgraditi globoke odnose. Vaši prijatelji so lahko vseh starosti, z različnimi ozadji in izkušnjami. Verjetno imate večjo tendenco k starejšim in modrejšim ljudem, ker vaša stara duša išče sorodne duše.

Materialne stvari vam ne predstavljajo bistva

Neprestano hlepenje po denarju in nenehno kupovanje materialnih dobrin vam ne pomeni veliko, denar potrebujete za kritje osnovnih potreb in nekaj dodatnega v nujnih primerih. Ne sledite vsem trendom, ne kupujete telefona vsakič, ko izide nov model, in ne kupujete oblačil, ki so modna le kratek čas. Izbirate stvari, ki dobro delujejo in jih lahko imate dolgo, čeprav so morda nekoliko zastarele in niso več tako lepe, kot so bile videti, ko ste jih prvič kupili.

Ste empatični in imate močno intuicijo

Stare duše so izredno občutljive za čustva in občutke drugih ljudi. Če nekoga, ki vam je pomemben, nekaj skrbi ali preživlja težke trenutke, čutite njegovo bolečino, kot da bi bila vaša lastna, če ne še bolj intenzivno. Tudi na splošno želite pomagati ljudem in jim svetovati, skrbite, da bi se dobro počutili. Prav tako se ponašate z odlično intuicijo, ki je vaša vodnica skozi življenje v vseh okoliščinah.  

Zanima vas modrost in širše razumevanje

Nenehno iščete nove stvari, ki bi se jih lahko naučili in želite osebnostno rasti. Zaradi vaše čustvene občutljivosti si morate vzeti veliko časa zase, da vse predelate in razmislite o tem kar se dogaja v vas in okrog vas. Poleg tega ste veliko raje opazovalec, kot da bi pri nečem aktivno sodelovali. Nenehno se vam v glavi dogaja veliko stvari, ki jih morate predelati, prav tako pa ste tudi nagnjeni k sanjarjenju in ustvarjalnosti.  

V samoti in naravi uživate

Še ena lastnost starih duš je ljubezen do narave in vseh živih bitij. Pogosto  uživate v samoti in četudi vas morda vidijo kot nekoliko odmaknjene in raztresene, v resnici to ni zato, ker ste hladni ali ker vam je vseeno, temveč rabite svoj čas, da prejete informacije iz okolja temeljiteje analizirate, se napolnite in zopet vrnete v družbo.     

Povzeto po: brightside