7 stvari, ki jih čustveno zreli ljudje ne počnejo

7 stvari, ki jih čustveno zreli ljudje ne počnejo (foto: Profimedia) Profimedia
6. 4. 2017

Ko začnemo vstopati v dobo odraslosti, se nam nekatere stvari zdijo povsem otročje, zato jih s časom opustimo. Verjetno si zjutraj las ne spnete v dva čopka in s seboj ne nosite plišastih živali, pasta za zobe pa že dolgo ni več tista sladka, ki jo lahko pojeste. Kaj pa obnašanje? Tudi to se spremeni, ko postanemo čustveno zreli. Preverite, česa taki ljudje ne počnejo.

1. Ne vpletajo se v prepire, ki se jih ne tičejo. Problemi drugih niso vaša stvar, zato se ne spravljajte v stres po nepotrebnem. Poleg tega lahko s svojo prisotnostjo situacijo le poslabšate.

2. Se ne pritožujejo. Namesto tega razmislite, kako bi težave rešili, oziroma kaj lahko storite, da bi bilo bolje. Ne porabljajte energije za pritoževanje.

3. Včasih rečejo ne. Tako sebi kakor drugim. Tudi super junaki kdaj potrebujejo počitek. Naučite se reči ne stvarem za katere vnaprej veste, da jih ne boste morali narediti tako dobro, kot bi lahko, ali vas bodo prikrajšale spanca.

4. Ne opravljajo. Nobene potrebe ni, da sodelavci izvejo za nenavadne jutranje navade vašega soseda, ki ga skrivaj opazujete na poti do avta. Če je vaše življenje dovolj zanimivo, obrekovanja ne potrebujete.

5. Ko gre za srečo in samozavest, se ne zanašajo na druge. Sami poskrbite, da boste delali in obkroženi s tem, kar vam prinaša zadovoljstvo. Če boste sebe prepričali, da ste pri svojem delu najboljši, vam bodo verjeli in zaupali tudi drugi.

6. Ne poudarjajo svojih slabosti. O sebi govorijo dobre stvari. Zakaj bi poudarjali svoje slabosti, če se lahko pohvalite z dosežki, za katere ste tako garali? Ne bodite samovšečni, vendar se vseeno ne ponižujte.

7. Ne živijo v preteklosti. Živite za danes in pustite za seboj vse zamere in negativna čustva, ki jih gojite do soljudi. Na lepe dogodke pa vam seveda ostanejo spomini.

Preberite tudi: