TO so znaki, da ste prestrogi do sebe!

TO so znaki, da ste prestrogi do sebe! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 2. 2022

Ste prestrogi do sebe? Preverite, če tudi za vas veljajo sledeči znaki.

Obsojate se

Počutite se, da ste "slaba" oseba zaradi določenih dejanj ali odločitev. Na mesto, da bi si odpustili in se iz napak nečesa naučili, se obsojate in ste jezni nase. Neprestano si govorite, kaj bi "mogli" storiti drugače in vedno iščete napake.

Osredotočate se samo na velike cilje

Ko si postavljate cilje, si določite ogromne korake, ki jih pogosto ne zmorete izpeljati. Na mesto, da bi svoje cilje razbili v več manjših in slavili male zmage, se osredotočate samo na velike in ste posledično nad seboj vedno razočarani.

Ne opažate svojega napredka

Občutek imate, da ste vedno na isti točki in da nikoli ne napredujete. Ne zaznate svoje rasti in neprestano imate občutek, da bi mogli narediti nekaj več, da bi bili vredni pohvale. Svojih dosežkov praktično ne opazite ali pa jih zelo hitro pozabite.

Pričakujete spremembe čez noč

Ko se za nekaj odločite, pričakujete, da se bo to spremenilo takoj. Nato pa ste razočarani, ko spremembe ni tako hitro, kot bi si želeli.

Če se tudi vi prepoznate v naštetih znakih, se vprašajte, zakaj je temu tako. Zakaj ste tako zelo strogi do sebe? Enkrat, ko dobite odgovor, se boste lažje razumeli in tudi bolje vedeli, kako si lahko pomagate.

Vir: YourTango