Znaki, da potrebujete korenito spremembo v življenju

Znaki, da potrebujete korenito spremembo v življenju (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2022

Obstajajo dogodki, ki lahko prisilijo človeka k razmisleku. A tudi če se ne zgodi nič posebnega, lahko včasih v življenju pridemo do točke, ko potrebujemo spremembo.

Po besedah ​​psihologa Seana Groverja takšno točko prepoznamo po teh signalih:
1.

V vašem življenju manjka veselja in vznemirljivih stvari. Dnevi so depresivno predvidljivi. Zdi se vam, kot da ste ujeti v dolgočasnih vzorcih: vsak trenutek dneva se čuti enako in nimate se česa veseliti.

2.

Kroničen stres. Tudi preprosta opravila so breme. Naloge, kot so čiščenje hiše ali stanovanja, nakupovanje ali obisk sorodnikov se zdijo kot počasno korakanje proti vislicam. Po mnenju psihologa imate v življenju preveč kradljivcev energije in premalo virov energije.

3.

Stalno razočaranje. Stvari se skoraj nikoli ne odvijajo tako, kot ste upali, na koncu vas vse in vsi pustijo na cedilu. Tudi ko se trudite po svojih najboljših močeh, ste na koncu razočarani.

Čas je za razmislek – katere spremembe se morajo zgoditi?

A preden v službi izročite odpoved, imejte v mislih: nepremišljena sprememba, sprememba brez načrtovanja, je igra na srečo.

Ko ugotovite, da je sprememba potrebna, ne ukrepajte takoj in predvsem ne ukrepajte brezglavo – če je potrebno, se pogovorite s terapevtom ali drugim svetovalcem, zaupajte se svojemu najdražjemu prijatelju ali začnite pisati dnevnik ter raziščite nove izbire in ideje.

Raziščite vse možnosti, nikoli ne boste obžalovali časa, ki ga boste vložili v to.

Tudi delo na sebi in drugi cilji – učenje samospoštovanja, sledenje svojim strastem, potovanje, obisk tečaja – bo razjasnilo nov življenjski slog, ki ga želite.

Kajti sama sprememba službe ali selitev ne zagotavljata sreče. Brez dela na sebi lahko spreminjate okolje tako pogosto kot želite, a boste vedno znova trpeli zaradi istih problemov.

Preprosto vprašanje, ki vam lahko pomaga narediti prvi korak

Preden se dokončno odločite za spremembo, ki jo želite narediti, naredite naslednje:
Predstavljajte si, da ste daleč v prihodnosti in dokončajte ta stavek:  

»Hvala bogu, da sem se pred 20 leti odločil za/da _____________.«

Odgovor na to vprašanje bi lahko prebudil skrito željo po povsem novem načinu življenja.
Povzeto po: www.psychologytoday.com
Preberite še: