NORO?! V 42 minutah in 11 sekundah od Prešernovega trga na Šmarno goro

NORO?! V 42 minutah in 11 sekundah od Prešernovega trga na Šmarno goro (foto: Facebook Timotej BEčan) Facebook Timotej BEčan
3. 6. 2021

Veste, da je že pesnik France Prešern rad hodil na Šmarno goro k svojemu stricu vikarju Jakobu Prešernu? No, Ljubljančani so sploh zaljubljeni v svojo Šmarno goro, v mestu pa se dobivajo na Prešernovem trgu, tako da ni čudno, da si je gorski tekač Timotej Bečan zadal poseben podvig. Tek od Prešernovega trga na Šmarno goro!

Eden najbolj uspešnih slovenskih gorskih tekačev Timotej Bečan je imel močno dodelano traso, tekel pa je v soboto zjutraj, ko večina meščanov še spi. Iz Prešernovega trga je tekel po Čopovi ulici do Slovenske, nato pa naravnost po Celovški cesti do Šentvida, kjer je zavil proti Tacnu in Šmarni gori.

Za pot do vznožja je potreboval 29 minut in 30 sekund, 12 minut in 40 sekund pa do vrha Šmarne gore. Celotna trasa meri 10.700 metrov, do vznožja je nekaj več kot devet kilometrov. Mimogrede - večina povprečnih pohodnikov od vznožja do vrha Šmarne gore potrebuje več kot 40 minut.

Timotej seveda ni šel na rekord, tako da pravi, da je šlo to bolj za užitek in veselje, pri času pa bi se dalo še veliko delati. Mimogrede, Bečan je dan prej postal ekipni državni prvak v gorskem teku.