Preprost način, s katerim se izognete stresu in preprečite izgorelost

Preprost način, s katerim se izognete stresu in preprečite izgorelost (foto: profimedia) profimedia
7. 4. 2019 Promocijsko sporočilo

Ste vedeli, da je gibanje na sončni svetlobi in svežem zraku eno izmed najbolj učinkovitih sredstev proti stresu in utrujenosti?

To je odličen razlog, da si po napornem dnevu, natrpanem s številnimi obveznostmi, privoščite sprehod in kratko vadbo na prostem. V čudoviti naravi, ki je v teh dneh že pomladno dišeča in cvetoča, se boste zagotovo sprostili in umirili svoje misli.

Nagrajenka, ki prejme 2 startnini za maraton, je Ana P. 

Še vedno lahko sodelujete! Skočite na aktualno nagradno igro: Parenzana maraton.

Ko boste razmigali svoje telo, pa za dodatno mero razvajanja poskrbite s hranljivimi in okusnimi obroki – Ana Žontar Kristanc v nadaljevanju razkriva svojo idejo za slastno in hitro pripravljeno solato.

rio mare - solata Anin recept

Tokrat kulinarična navdušenka Ana Žontar Kristanc predstavlja okusno radičevo solato s tunino, feto in bučnimi semeni. Solata je kot nalašč, ko nimate časa za zapletene jedi, a se ne bi radi odrekli izvrstnemu okusu. Vse sestavine poskrbijo za odlične okuse, obenem pa kar kipijo od številnih hranilnih snovi, ki jih vaše telo predvsem ob večjih fizičnih naporih nujno potrebuje. Številni ljudje se radiča sicer izogibajo zaradi značilnega rahlo grenkega okusa, vendar pa temu ne bi smelo biti tako. Radič je namreč odličen vir vitaminov, mineralov in prehranskih vlaknin, ki blagodejno vplivajo na naše telo.

Anin recept je odličen način, da radič vključite v svoj jedilnik, saj se zanimivo povezuje z vsemi ostalimi okusi: »Klasično radičevo solato sem tokrat popestrila z lahko tunino Rio Mare Leggero, ki ima 60 % manj maščob v primerjavi z običajno tunino v oljčnem olju in je odličen vir beljakovin ter omega 3 maščobnih kislin. Z njo se v radičevi solati odlično dopolnjuje feta sir, ki je dober vir kalcija,« je pripomnila avtorica uspešnega kulinaričnega bloga Anina kuhinja. Recept bo tako zagotovo navdušil vse, ki želijo zaživeti lahkotno, ostati v formi in obenem tudi uživati v odličnih okusih.

Ker je radičeva solata zares preprosta in hitra za pripravo, boste imeli še veliko časa, da izkoristite daljše pomladne dneve, ki so pred nami. Podajte se v naravo, razmigajte svoje telo in se prepustite toplim sončnim žarkom, ki bodo blagodejno vplivali na vaše počutje. Na sončni svetlobi namreč naše telo tvori vitamin D, ki ima pomembno vlogo pri razvoju kosti in delovanju imunskega sistema.

Da se boste še boljše počutili, pa si na sprehodu vzemite nekaj minut za vadbo, saj se med fizičnimi aktivnostmi sproščajo endorfini, hormoni sreče.

Trenerka športne rekreacije Anja Susič, ki pripravlja serijo vadb z lastno težo, tokrat predstavlja učinkovite vaje za moč zgornjega dela telesa. V vadbo je vključila elastiko, priročen športni pripomoček, ki je odlična izbira, če radi trenirate na svežem zraku, vendar v svoji okolici nimate fitnesa na prostem.

 POTISK NAD GLAVO
  • kolena imamo rahlo pokrčena, roke potisnemo nad glavo
rio mare - anja vaje
HORIZONTALNI POTEG ELASTIKE
  • roke imamo v višini prstnega koša, ramena so sproščena

rio mare - anja vaje

OPORA NA DLANEH LEŽNO
  • Tri koraki v levo, nato tri v desno; pazimo, da imamo dlani pod rameni
rio mare - anja
POTEGI V ZAROČENJE
  • Hrbet imamo poravnan, komolci gredo ozko v zaročenje

rio mare - anja vaje

Anja se v teh dneh že intenzivno pripravlja na maraton z osupljivimi pogledi na morje, Rio Mare Parenzana Maraton, ki bo potekal 27. aprila po idilični obmorski poti med Hrvaško in Slovenijo. Vsi, ki bi se radi nadihali morskega zraka, uživali v dobri družbi in razmigali svoje telo, sodelujte v Anjinih nagradnih igrah na družbenih omrežjih Facebook in Instagrammogoče boste prav vi osvojili startnino za najlepši tekaški dogodek te pomladi. Spremljajte njene objave in ostanite v formi z Rio Mare.

Celoten Anin recept za radičevo solato s tunino, feto in bučnimi semeni preverite na njenem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.