Lahka čokoladna avokadova torta iz samo 5 sestavin! (primerna tudi za vegane)

Kdo pravi, da torte ne morejo biti zdrave? Ljubitelji čokolade, takšno torto si morate pripraviti! 

Lahka čokoladna avokadova torta iz samo 5 sestavin! (primerna tudi za vegane) (foto: Profimedia) Profimedia

Dobra novica: slastna torta je primerna tudi za vegane, poleg tega jo boste pripravili v bolj zdravi različici, zato ne bi smela motiti vaših zdravih navad, če jo boste uživali v zmernih količinah. 

Zagotovo ste že kdaj preizkusili kakšno dieto z odpovedovanjem. Običajno je navodilo takšno, da prepoveste kaj, kar imate radi. Nekaj časa zdržite, potem vas zamika in se še malo upirate, na koncu pa prekinete dieto, ker imate pač rajši piškote od stradanja. 

Na srečo se za hujšanje ne rabite povsem odpovedati vsemu, kar imate radi. Pomembno je le, da najdete ravnovesje med zdravimi živili, ostalo pa uživate v manjših količinah in ne tako pogosto. Tudi izdelki Boom Box so 100 % zasnovani na rastlinskih sestavinah, med katerimi je glavni junak oves. Vsi si prizadevamo biti srečnejši in bolj zdravi. Boom Box je bil ustvarjen z mislijo na to, da z majhnimi koraki z uravnoteženo prehrano na osnovi ovsa začnemo uvajati spremembe, ki bodo izboljšale kakovost našega življenja.

Pomagajte si tako, da sladice večinoma pripravljate sami in s tem poskrbite, da vnos sladkorja ne bo prevelik, ali da sladkorja sploh ne bo v receptu, tako kot pri naši torti. En kos avokadove čokoladne torte vam ne bo prinesel slabe vesti, le poskrbite, da si boste v dnevu zares privoščili enega. 

Vas zanima recept? 

Pripravite 5 sestavin (v veganskih različicah): 

* Izbirajte še med okusi Boom Box ovsenih piškotov z brusnicami, kokosom ali navadnimi ter v receptu uporabite tiste, ki so vam najbolj pisani na kožo. 

Torti najprej naredite podlago iz Boom Box ovsenih piškotov. Zdrobite piškote, dodajte jim nekaj žlic Boom Box ovsenega napitka, da se bolje sprimejo in jih dobro potlačite z žlico ob dno pekača, v katerem boste pripravili torto. 

Potem nad vodno paro stopite čokolado, ki ji prav tako lahko primešate kakšno žlico Boom Box napitkov, da bo bolj kremasta. 

Ostale sestavine zmešajte med seboj, da dobite popolnoma gladko mešanico brez grudic. Avokado lahko najprej razrežete na kose, da ga bo lažje zmešati. Maso pretresite v skledo in z žlico ali mešalnikom na nizki hitrosti vmešajte stopljeno čokolado. 

Vse skupaj prelijte v pekač čez podlago (če jo boste imeli) in postavite v hladilnik za nekaj ur, da se strdi. Potem torto postrezite, ostanke pa hranite v hladilniku največ 3 dni. Pred postrežbo lahko torto okrasite s svežim sadjem.