Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
danny_lexi_danes

Foto: Profimedia, Instagram/fatgirlfedup

Naj ti bo zgodba para, ki je skupaj v enem letu izgubil kar 135 kilogramov v navdih in motivacijo pri doseganju tvojih zastavljenih ciljev. Nič ni tako težko, da z voljo in doslednostjo ne bi bilo dosegljivo!

Za Lexi (26) in Danny-ja (28) ni bilo nič nenavadnega, če sta med večerjo v samopostrežni kitajski restavraciji večkrat vstala in se odpravila po nov krožnik s hrano. Par je preprosto oboževal restavracije, hitro in ocvrto hrano, pico, čips, sladkarije in gazirane pijače.

Te nezdrave navade pa so ju vodile do tega, da sta oba imela prekomerno težo in naposled ugotovila, da bosta potrebovala korenito spremembo.

Na novo leto 2016 sta se zaobljubila, da bosta shujšala in v enem letu dosegla neverjetno preobrazbo.

Danny, ki je imel prej 127 kilogramov, jih je izgubil 28, Lexi, ki je imela prej 219 kilogramov, pa jih je po samo enem letu imela kar 107 manj.

Lexi je priznala, da jo je skrbelo, da bo njena debelost vplivala na preostanek časa, ki ga ima z Danny-jem, poleg tega pa sta si želela tudi otrok.

"Vedela sem, da ne bom nikoli mogla postati mama, če bom tako debela in to je bilo tisto, kar me je motiviralo," je za Today povedala Lexi.

Po tem, ko sta se odločila za uresničitev novoletne zaobljube, ju je prijatelj izzval, da naj preživita en mesec brez alkohola, restavracij in nezdrave hrane – in par se je odločil izziv sprejeti, prav tako pa sta začela hoditi v fitnes, kjer sta si zadala, da bosta 4 krat tedensko delala pol ure kardia.

Po prvem mesecu sta ubrala drugačno pot tudi pri prehrani.

Nezdravo hrano sta zamenjala za bolj zdrave opcije: dodala sta zelenjavo in puste beljakovine, kot sta losos in piščanec ter jedla zdrave maščobe.

Lexi je vsaki mesec izgubila okoli 9 kilogramov, pri čemer ji je pomagalo tudi to, da si je treninge prilagajala glede na svoje (novo pridobljene) zmožnosti in vzdržljivost.

Danes Lexi in Danny telovadita pet ali šest krat tedensko po eno uro, pri čemer izvajata razne kardio vaje in vaje z utežmi.

Izguba kilogramov pa se ni odražala samo v izboljšanem počutju, ampak ju je tudi neverjetno zbližala.

Tako sta pa Lexi in Danny videti danes, po dveh letih, odkar sta se odločila za korenito spremembo v njunem življenju:

On ima danes dobrih 40 kilogramov manj, ona pa kar 137!

Njuno preobrazbo, ki še vedno traja, lahko spremljaš tudi preko njunih profilov na Instagramu. Tukaj najdeš Lexi, na tej povezavi pa Danny-ja.

Tudi ti lahko slediš njunim trem ključnim korakom, ki so ju popeljali do srečnega, zdravega in aktivnega življenja:

1. Zabeleži si telovadbo/športno aktivnost na koledarju kot sestanek.

Predstavljaj si, da gre za sestanek v službi. Si sam/-a svoj šef in ne moreš odpovedati.

2. Uporabi sistem partnerstva.

Najdi si partnerja za športno aktivnost, ki te bo spodbudil, ko se ti ne bo ljubilo telovaditi, pa naj bo to tvoja boljša polovica, prijateljica, sestra, sestrična ali celo mama.

3. Najdi svojo motivacijo.

Si želiš živeti dolgo zdravo življenje, imeti otroke (če jih še nimaš) in jim omogočiti lepo prihodnost? Opomni se, da to delaš zase in za svoje cilje.

#vztrajam motiviramo 7. november 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.