Že poznate TO celjsko specialiteto? Degustirate jo lahko ta vikend!

Že poznate TO celjsko specialiteto? Degustirate jo lahko ta vikend! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
7. 10. 2022

Celje ponuja posebno kulinarično specialiteto, ki jo lahko preizkusite že ta vikend...

Ste vedeli, da imajo v Celju posebno sladko specialiteto, imenovano Celjska rolca?

Po ustnem izročilu je prvotni, nekoliko drugačen recept od današnjega, v Celje priromal z Dunaja. Skozi desetletja se je modificiral in ohranjal izključno na Celjskem.

Sladico z imenom Celjska rolca naj bi prvič ponudili v 50. letih 20. stoletja. Odtlej je receptura tradicionalna, a še vedno ne povsem znana. Vsak ponudnik jo kreira na nekoliko drugačen način, jo pa v splošnem zaznamujejo: naravne sestavine, hrustljavo zapečena orehova skorjica prelita s čokolado, posuta z orehi in polnjena s svežo smetano. 

Degustacija Celjske rolce na voljo ta vikend!

To soboto, 8. oktobra 2022 se bo v celjskem mestnem jedru odvijal kulinarični festival ROL.CE & VIN.CE.

Gre za enega od dogodkov, s katerim se je začel ciljno usmerjen razvoj gastronomije v mestu grofov. Festivalsko dogajanje bo med 10.00 in 17.00 na Gubčevi in Lilekovi ulici zaznamovala degustacija in prodaja znamenite celjske rolce ter žlahtne kapljice lokalnih (in) štajerskih vinarjev. Letošnja novost bo večerni program s pop rock koncertom skupine A'n'J' pred Kavarno Metropol.

Celjsko rolco boste tako lahko po enotni ceni 3 € preizkusili pri štirih ponudnikih: Pekarna, slaščičarna in kavarna Rolca, Slaščičarna Zvezda, Pekarna Geršak in Hotel Evropa. Za ceno 1 € pa bo na voljo tudi degustacijska rolca.