4 nenavadni načini, s katerimi si lahko zagotovite boljše zdravje

22. 10. 2019

Vemo, da se moramo redno gibati in jesti zdravo, a za zdravje lahko poskrbimo še z nekaterimi hobiji in navadami, na katere običajno ne pomislimo. 

Slika 1/4

OMISLITE SI HIŠNEGA LJUBLJENČKA

Če premišljujete o nakupu domače živali, med pozitivne stvari pripišite dobro splošno zdravje. Drži, da vas bo hobi stal nekaj denarja in obiske veterinarja, vendar vam bo prinesel obilo dobrih stvari.

- Kosmatinec vas bo motiviral, da se odpravite na sprehod tudi v mrzlem vremenu in se nadihate svežega zraka. To velja predvsem za pse. Tako boste lažje dosegli priporočljivo količino gibanja vsak dan in se pozimi izognili virusom, ki na vas prežijo v udobju med štirimi stenami.

- Živali lahko pomagajo v boju z depresijo, saj ima crkljanje in ukvarjanje z ljubljenčkom terapevtski učinek, pri katerem se sproščajo tudi t.i. hormoni sreče. Zato si zanj vzemite čas še posebej, ko imate slab dan in bi si radi izboljšali razpoloženje.

- Domača žival lahko zmanjša stres, ki ga doživljate vsak dan in posledično proizvajanje kortizola - stresnega hormona. To vpliva na nižji krvni tlak in manjše tveganje za srčni napad.

profimedia

Prispevek pripravila: A. H.