JEJTE JAJCAKdaj ste si nazadnje pripravili jajce na oko, omleto, trdo kuhana jajca? Naj kdaj pa kdaj pridejo na vrsto za zajtrk ali večerjo. V preteklosti je ogromno zdravih živil veljalo za nezdrava. Sem med drugim spadajo kokosovo olje, sir in nepredelano meso, ampak verjetno najhujši primer "slabe" hrane so bila jajca, ki pa so v resnici zelo zdravo živilo ali kot jim pravijo nekateri - naravni multivitamin. Samo predstavljajte si: eno jajce vsebuje vsa hranila in gradnike, ki so potrebni za razvoj celotnega piščanca. So polna visoko kakovostnih beljakovin, vitaminov, mineralov, zdravih maščob in raznih drugih hranil v sledeh.Veliko jajce vsebuje: 322 joulov, 5 gramov maščob in 6 gramov beljakovin z vsemi bistvenimi aminokislinami. Je bogato z železom, fosforjem, selenom in vitamini A, B12, B2 in B5 (med drugim).
Prispevek pripravila: A. H.