8 nasvetov za čudovite lase

8 nasvetov za čudovite lase (foto: Shutterstock) Shutterstock
16. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Saj veste, lepi lasje so za ženske zelo pomembni in dobra pričesak steber urejenosti. 

Včasih niti ne vemo, ali bi zjutraj vstale uro prej, da si naredimo pričesko, ali raje male dlje spimo in si naredimo praktični čop. No, za vas imamo nekaj praktičnih nasvetov, da boste imele vsak dan tako pričesko, kot želite, ne glede na dolžino spanca. 

1. Svilena posteljnina

Vaša pričeska bo ista zvečer in zjutraj z zelo enostavnim trikom – bombažno posteljnino zamenjajte za svileno ali satenasto. Mehka površina vam ne bo skuštrala las, manj se boste tudi potili.

2. Naredite si čop na vrhu glave

Rahlo vlažne lase spnite v čop na vrhu glave, preostale lase pa ovite okoli v nekakšno figico. Zjutraj boste imeli suhe lase z zelo bogato pričesko. Nikar pa si las ne spenjajte preveč tesno in uporabite mehko gumico.

3. Uporabite lasnice

Si želite kodre, a si ne bi trajno skodrali las? Preden greste v posteljo, si navijte lase okoli las in jih posprejajte. Zjutraj boste imeli odlično pričesko in skodrane lase, kot da bi že ob šestih zjutraj sedeli pri frizerju.

4. Uporabite šal

Če ste siti svojih puhastih, frlečih las, potem si jih pred spanjem malo navlažite in povežite s satenastim šalom. Lasje bodo vse do jutra ukročeni in pričeska bo nared za v službo.

5. Naredite si dve figici

Malo oljnega balzama nanesite na vlažne lase, ki jih nato razdelite na dva dela. Vsak del posebej ovite okoli svojih prstov, posušite jih s fenom in spnite na glavo v dve mali, ne preveč zategnjeni figici. Zjutraj lase spustite in jih poškropite z lahkotnim sprejem.

6. 'Težko' opremo zamenjajte za lahko

Z navijalkami ni posebno udobno spati. Ovijte lase okoli blaga ali papirja – zjutraj bo pričeska odlična in tudi vaš spanec zaradi trdih ovijalk ne bo moten. Kodre zjutraj nežno posprejajte.

7. Spletite kitke

Tudi dve ali celo več kitk po glavi so zelo praktična izbira za mirno noč in skodrane lase.

8. Uporabljajte dobro krtačo

Kakovostne krtače za lase imajo vsaj eno skupno lastnost: naravne ščetine. Še posebej priporočljivo je uporabljati ščetine divjega prašiča, saj so te po strukturi še najbolj podobne človeškim lasem: so dolge in imajo dolgo življenjsko dobo. Pri nakupu krtače z naravnimi ščetinami bodite poleg tega še posebej pozorne na to, da so ščetine na krtači različno dolge, saj se bodo tako lasje lažje in lepše krtačili.

Fotografije: Shutterstock