5 najboljših čajev za blaženje bolečin v grlu

5 najboljših čajev za blaženje bolečin v grlu (foto: Profimedia) Profimedia
19. 10. 2022

Imate suho, vneto, boleče grlo? Pripravite si čaj! 

Suho ali boleče grlo je neprijeten, a navadno nenevaren simptom, ki se pogosto pojavi v času prehladov. Da bi bolečine nekoliko ublažili, si pomagajte s toplimi čaji.

Zeleni čaj

Pravi "super napitek", ki ga mnoge kulture že stoletja uporabljajo za zdravljenje različnih težav. Zeleni čaj med drugim deluje protivnetno in lahko ublaži otekanje ter bolečine v grlu.

Kamilica

Kamiličin čaj deluje pomirjujoče in je zato odlična izbira pred spanjem, obenem pa pomirja tudi razdraženo grlo. Poleg tega vsebuje antioksidante, ki lahko telesu pomagajo v boju proti okužbam.

Ingver

Ingverjev čaj ima številne protivnetne učinke in zato deluje kot naravno zdravilo za vneto grlo. Če vam ingverjev čaj ni najljubši, si za podoben učinek v poljuben čaj naribajte nekaj svežega ingverja.

Kurkuma

Odlična izbira za blaženje vnetega grla ali bolečin. Kurkumin čaj ima protivirusne, antibakterijske in protivnetne lastnosti, zaradi česar blaži bolečine v grlu in obenem krepi imunski sistem.

Odkrijte recept za kurkumin čaj >

Šipek

Šipkov čaj je prava zakladnica vitamina C in antioksidantov, zaradi česar deluje protivnetno in krepi imunski sistem. Obenem pa tudi lajša bolečino in pomirja razdraženo grlo.