Koristni učinki različnih vrst čajev

Koristni učinki različnih vrst čajev (foto: Profimedia) Profimedia
5. 4. 2017

Čaji so odličen način za naravno pomirjanje čutov in osvežitev. Če izberete pravega, pa lahko omilite tudi marsikatero zdravstveno težavo: glavobol, bolečine v mišicah, težave s kožo. Preverite, kateri čaj je primeren za vaše težave.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je vsestranski, saj lahko pomaga pri marsikateri zdravstveni težavi: zmanjšuje bolečine pri artritisu, blaži vnetja in bolečine v mišicah po vadbi. Odlično se odreže tudi pri napenjanju.

Koristni učinki: lajšanje bolečin, alergij, aken in izgubljanje teže.

Kamilični čaj

Kamilica je znana po pomirjujočem učinku, zaradi katerega pomaga lajšati želodčne težave. Po njej posezite tudi, če imate luskavico, akne ali pigmentacije na koži.

Koristni učinki: pomaga pri težavah z nespečnostjo, težavah s kožo in prebavo, proti živčnosti in napihnjenosti.

Čaj poprove mete

Meta ima blagodejne analgetične učinke, zato je neprecenljiva pri težavah s prebavo. Prav tako je zaradi hladilnih in protivnetnih lastnosti učinkovito sredstvo proti glavobolu in menstrualnim krčem.

Koristni učinki: pomaga proti slabosti, slabemu zadahu, prebavnim težavam, glavobolu in menstrualnim krčem.

Hibiskusov čaj

Hibiskusovo cvetje vsebuje visoke ravni antioksidantov in je bogato z vitaminom C. Čaj je znan po zniževanju krvnega tlaka. Omejuje tudi vnetja sluznice zaradi bolečega grla, angine in bolezni dlesni.

Koristni učinki: preprečuje visok krvni tlak in bolezni dihal.

Ingverjev čaj

Že stoletja ga uporabljajo za odpravljanje bolečin v trebuhu. Začimba zmanjša pritisk na trebuh in preprečuje napihnjenost. Pitje toplega ingverjevega čaja pomaga sprostiti prebavni sistem.

Koristni učinki: preprečuje napenjanje, prebavne težave, želodčne težave in menstrualne krče.

Preberite tudi: