Kako se hitro in enostavno znebiti migrene? (Svetujejo zdravniki)

19. 11. 2023
Deli
Zdravniki razkrivajo trike, s katerimi se hitro znebite migrene. (foto: Profimedia)
Profimedia

Imate tudi vi težave z migrenami? Preverite, kaj vam svetujejo strokovnjaki.

Migrene so izjemno boleči in neprijetni glavoboli, ki hitro lahko pokvarijo vaš dan - v nekaterih primerih celo več njih, saj migrena lahko včasih traja tudi dlje. Lahko se pojavljajo zelo pogosto, zaradi česar so še toliko bolj neznosne.

A obstaja tudi dobra novica: zdravniki so odkrili trike, ki lahko pomagajo ublažiti močan glavobol.

Mrzli obkladki na glavi

Zdravnik Poonam Sachdev je za portal WebMD zapisal, da je skrivnost v ledenih obkladkih. Slednji namreč zmanjšajo pretok krvi, kar pomaga ublažiti bolečino. 

"Lahko uporabite temu namenjene obkladke, jih zavijete v čisto kuhinjsko krpo in vse skupaj položite na čelo ali vrat," pravi strokovnjak.

Če doma nimate obkladkov, lahko uporabite tudi zamrznjen grah ali drug izdelek, ki ga imate v zamrzovalniku.

Namakanje nog v vroči vodi

Pri odpravljanju glavobola pa vam lahko pomaga tudi topla voda! Strokovnjak za akutne in kronične bolečine, dr. Kunal Sood, je na svojem TikToku povedal, da namakanje nog v vroči vodi lahko odpravi migrene. Pojasnil je, da bi vroča voda lahko pomagala razširiti krvne žile v stopalih in tako "sprostiti" kri iz glave. Ko se kri umakne iz mesta bolečine, se ta lahko zmanjša.

Oba trika vas ne staneta praktično nič, zato ju je vsekakor vredno poskusiti. Vseeno pa je dobro, da se pred tem posvetujete s svojim zdravnikom, ki vam bo znal svetovati glede na vaše individualno stanje.

Vir: express.co.uk

Morda bi vas zanimal tudi podkast s Karin Velikonja

Strokovnjakinja na področju obrazne vadbe pojasnjuje, zakaj pride do podočnjakov in zabuhlosti obraza, kaj se zgodi, če uporabljamo botoks, kako okrepiti mišice obraza ter še veliko več.