Kako v 14 dneh izgubiti trebušček?

Kako v 14 dneh izgubiti trebušček? (foto: Shutterstock) Shutterstock
24. 8. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Predel okoli trebuha z leti postane najbolj problematičen, tako pri moških kot pri ženskah. Za vas imamo 14 načinov, kako v 14 dneh izgubiti nadležni trebušček.

14. Hiter sprehod pred zajtrkom

Jutranja telovadba je zelo pomembna, maščobe kar letijo stran same od sebe, če naredimo hiter sprehod na tešče. Če vam paše, lahko takoj, ko vstanete, popijete črno kavo. Rezultati bodo vidni že po prvem tednu.

13. Začnite s kosmiči

Skuhajte si nekaj kosmičev ali pa jih namakajte čez noč (odlična tekočina za namakanje je pomarančni naravni sok). Kosmičem dodajte sadje – siti boste in ne boste imeli želje po sladkem.

12. Izberite rdeče sadje

Rdeče sadje je najboljše za hujšanje – izberite rdeča, in ne zelenih jabolk, rdeče grozdje, lubenico, borovnice, maline ...

11. Naredite gvakamole

Zelo pomembno je, da jeste doma narejeno hrano, ki ne vsebuje kemikalij in drugih dodatkov. Avokado je super hrana za izgubo trebuščka – vsebuje kup zdravih snovi ter močno poteši lakoto. In očitno tudi nenasičene maščobe, ki se skrivajo v avokadu, preprečujejo nabiranje maščob na trebuhu.

Preberite še: Pozitivne lastnosti avokada

10. Proteinski smuti

Proteinski napitki so odlični in enostavni za potešitev lakote brez prenažiranja. Smuti nas nasiti, a nas ne redi. Namesto sladoleda pa si privoščite proteinski šejk. Ali poskusite z enim od štirih napitkov, ki bodo stopili maščobo okrog trebuha.

9. Moč z jajci

Jajca so odlična izbira za zajtrk ali kosilo, saj praktično nimajo maščob, a imajo veliko beljakovin. Jajca ponovno postajajo eden od zakonov v zdravi prehrani!

Preberite še: 7 zajtrkov, ki jih priporočajo nutricionisti

8. Magični eliksir

Za dobro jutro si pripravite velik kozarec mrzle 'detoks' vode, v katerega dajte narezane kose limone, pomaranč in grenivke. Čez dan popijte 8 takih kozarcev – vaša energija bo na rhuncu in vaš trebušček bo kopnel.

Preberite še: 10 razlogov, da bi si morale vsako jutro privoščiti toplo vodo z limono

7. Zdrav prigrizek

Naredite si svoj zelo zdrav mešani prigrizek, ki vam bo pomagal premagati največje navale lakote: različni oreščki, semena, suho sadje in koški črne čokolade.

6. Trening pred obrokom

Novozelandski znanstveniki so dognali, da bi bilo odlično tako za težo kot za zdravje, če bi nam prav pred vsak obrok uspelo vriniti vsaj 10 minut gibanja – se pravi trikrat na dan hitra hoja, tek, sobno kolesarjenje, atletske vaje ... Hej, to lahko naredite tudi v službi, pojdite dol in gor po stopnicah, sprehodite se do kosila ...

5. Dodatki

Predlagamo vam, da nehate jemati vse dodatke, saj vas le napihujejo. Sredi poletja dobite dovolj vitaminov že z raznovrstno hrano.

4. Črna čokolada in jagodičje

Antioksidanti v kakavu vas bodo spravljali v dobro voljo, znižali vam bodo sladkor v krvi in predvsem bo kakav potešil vašo lakoto po sladkem. Jagodičje pa je itak odlično za naše zdravje in tudi v boju s kilogrami in maščobami.

3. Losos

Izberite divjega lososa, ki je poln omega maščobnih kislin, nasiti in prepreči nalaganje slabih maščob. Najboljši je pečen na žaru.

2. Arašidovo maslo

Jejte domače arašidovo maslo, ki nima dodatkov. Poskusite slovensko, Rokovo arašidovo maslo, ki je naredil pravo revolucijo tudi na Kickstartetju. Po natančni preučitvi postopkov priprave in številnih degustacijah je Rok našel recept, ki omogoča pripravo najokusnejšega arašidovega masla Rok's peanut butter.

Na začetku je na terasi več ur ročno luščil arašide. Danes pa jih pridobiva iz skrbno izbranih pridelovalcev iz Južne Amerike. Vsakega posebej pregleda in izbere samo tiste, ki bodo njegovemu produktu dali najboljši okus, barvo in teksturo.

1. Solata pred obrokom

Pred kosilom in večerjo si naredite veliko skledo zelene solate, ki ji lahko dodate zelje, krešo, rukolo ... Solata vas bo že delno nasitila, občutek boste imeli, da ste res nekaj pojedli in v miru se boste nato predali večerji, na primer kakšnemu piščančjemu fileju in kuhani zelenjavi.